Home

Transdebatten

Vem frågar transpersoner om vår syn på saken? ET

Orden du behöver för att förstå - SVT Nyhete

Queerents: Polariseringen i transdebatten. I veckans avsnitt att Queerents diskuterar Olivia och Catzo vem som har rätt att föra fram vems åsikter, om abort är en kvinnofråga där vi glömmer transpersoner och vem det egentligen är som förtrycker vem i patriarkatet Syftet är att ge en mer nyanserad bild av hur verkligheten ser ut för transpersoner i Sverige än många tyckare i 'transdebatten' vill måla upp. Alla berättelser och erfarenheter är välkomna, bra som dåliga Feministiska Gardet med Cissi Wallin i spetsen goes radikalfeministiska på Instagram och avslöjar att de både anser att cis är ett påhitt av transrörelsen för egen vinning och agenda, men också att transkvinnor är män. Punkt slut. Cissi Wallin anklagades för att vara transfobisk redan i den här krönikan i Expressen, men nu behöver vi. Transdebatten med Kajsa Ekis Ekman. Skribenten Kajsa Ekis Ekman frågar sig vad som händer med kvinnorörelsen när samhället anammar en definition på kön som individen själv beslutar,. 30 september 2020. Della Arte - Poddpatrullen på patrull. chippen har hört talas om ännu fler malmökomiker som inte vill göra program på SVT K har varit på Aron Flams Rättegångsfest och fått en gnagande känsla om skatter Transdebatten gjorde ett tappert försök att få fäste i Sverige, vi går igenom sidornas argument Poddpatrullen på aftonbladet har begått ett alvarligt.

Hör rösterna bakom debatten om transvården VeckoRevy

 1. istisk strategi
 2. Via en debatt om poststrukturalism och konstruktivism som diskuterar kön och berör den infekterade transdebatten (och visar att den pågående kritiken av postmodernismen sker över hela den.
 3. De långa köerna för att få utredning och vård, samt debatten om transvården är två stora problem transpersoner möter idag, menar överläkaren Cecilia Dhejne. - I debatten om att vissa ångrar sig har uppfattningen blivit att transvården är för släpphänt och att det går för snabbt
 4. Polariseringen i transdebatten Polariseringen i transdebatten. av Queerents med Olivia och Catzo | Publicerades 5/25/2019 Spela upp Yle-programmet Sannikka och Ukkola gästades förra veckan av en transkvinna och en detransitionerande kvinna. Detransitionering betyder en.
 5. Queerents: polariseringen i transdebatten. SPT 25.05.2019 06:00. Catzo och Olivia hörs i podden Queerents. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT. Veckans avsnitt av Queerents med Olivia och Catzo handlar om transfrågor och aborträtten. Duon diskuterar också vem som får föra vilken samhällsdebatt
 6. Anna-Maria Carnhede söker en sansad mittenfåra i transdebatten. Tweeta. Vill du fortsätta läsa? Bli prenumerant på Dagens ETC! Om du redan är det loggar du in här. Användarnamn * Lösenord * Har du glömt ditt användarnamn eller lösenord? Klicka här. Betala per vecka. Från
Kajsa Ekis Ekman svarar på kritiken i transdebatten

Kajsa Ekis Ekman svarar på kritiken i transdebatten

Transdebatten er ikke et spill. Debatt Presseetikk Sandra Moen, kvinne. Torsdag 30. juli publiserte Klassekampen et debattinnlegg hvor jeg ble feilkjønnet og det ble ytret påstander om at jeg ikke er en kvinne, selv om det er det jeg er Författaren och debattören Kajsa Ekis Ekman har avbokats från en konferens av Roks, riksorganisationen för kvinnoorganisationer och tjejjourer, på grund av sin åsikt i debatten om transkvinnor. Skamligt och antiintellektuellt, menar Expressens kulturchef Karin Olsson Den nya utställningen id:TRANS på Dalarnas museum vill diskutera transpersoners situation, historia och om könet sitter i knoppen eller i kroppen. Transdebatten kan väcka även frågor om feminism....

Krönika: Det pågår ingen transdebat

Tidigare i våras startade en idédebatt på Aftonbladets kultursidor. Det var transdebatten, en debatt startad av Kajsa Ekis Ekman med sin artikel Könet i knoppen på Aftonbladet debatt (17/1 - 18). Diskussionen som följde gick hög in i det sista. Att överhuvudtaget kalla diskussione Transdebatten gjorde ett tappert försök att få fäste i Sverige, vi går igenom sidornas argument Poddpatrullen på aftonbladet har begått ett alvarligt misstag SRs VD svarade på kritiken i en debattartikel Samma tonläge präglar den så kallade transdebatten i Aftonbladet och Expressen. Kajsa Ekis Ekman klagar där på att hon visserligen bemöts med starka invektiv, men att hon inte får en enda. Världen: Här är robothunden Cassie som kan öppna dörrar, av Boston Dynamics (BBC). Sverige: Transdebatten. Kajsa Ekis Ekman redovisar sin (cis-normativa) kritik av att man själv kan definie

Queerents: Polariseringen i transdebatten

En samtale om transdebatten. Public · Hosted by FRI Vestland. Invite. clock. Thursday, November 19, 2020 at 7:00 PM - 9:00 PM UTC+01. pin. Lille Ole Bull. Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen, Norway. Show Map. Hide Map. Live Music Venue +47 55 32 11 45. booking@olebullhuset.no. Get Directions. ticket Hon har ju använt biologiska argument i transdebatten. Ta bort artisten/komikern Mr Cool från Spotify och Sveriges alla scener, han har ju skämtat om pedofili. Strategin kallas deplatforming. Den är djupt totalitär. Att argumentera, eller visa avsky, mot sin meningsmotståndare är inte nog

Detta är inte något unikt för debatten i GP. Samma tonläge präglar den så kallade transdebatten i Aftonbladet och Expressen. Kajsa Ekis Ekman klagar där på att hon visserligen bemöts med starka invektiv, men att hon inte får en enda av sina frågor besvarade. Ge mig svar - inte ordsallade, skriver hon I en tid där jag tyvärr skrivit flera inlägg om feminister som uttrycker sig transfobiskt och icke-inkluderande så blev jag glad av att få det här inlägget av Annie Lööf mailat till mig, så tack! Hon tar upp problemet med jämställdhet och inkludering i näringslivet, tillsammans med Caroline Farberger, som i egenskap av transkvinna, har. Queerents: Polariseringen i transdebatten 25.5.2019 - 06.01. Poddar; De driver Sveriges största podd om psykisk ohälsa - här talar alla ut om sin ångest 19.2.2019 - 10.55. Bloggar; Linn Jung: Den finlandssvenska bloggvärlden dör inte ut 21.11.2018 - 10.58. Podcastserier. RFSL och RFSL Ungdom vill lyfta erfarenheter av transvården som sällan får plats i media. Syftet är att ge en mer nyanserad bild av hur verkligheten ser ut för transpersoner i Sverige än många tyckare i 'transdebatten' vill måla upp. Alla berättelser och erfarenheter är välkomna, bra som dåliga. Du kan vara anonym Men transdebatten er alvorlig, da den handler om vores eksistensberettigelse, levevilkår og rettigheder, hvilket slet ikke bør være en debat. På trods af dette vægtes vores stemmer sjældent, og «transdebatten» er historisk foregået henover hovedet på os, som om vi ikke selv kan tale eller ikke ved, hvad der er bedst for os

Hem - V-se

Cissi Wallins Gardet kommer ut som en transfobisk

« Rasism vs feminism och kvinnoförtryck och ett inlägg i transdebatten Meh, dumma matte, jag vill ju också träffa Cesar! » Åtgärder Comments RSS Trackback; Information. Datum : september 4, 2011; Kategorier : Uncategorize Jag välkomnar det otidsenliga med att damma av transvestiten i en tid där transdebatten alltmer fokuserar på barn och unga och där identitetspolitiken långt gift sig med medicinvetenskapens begreppsapparat. Oavsett om vi idag pratar om transfrågor på sätt som obestridligen är viktigt,. Kollar igenom trans-debatten (Aftonbladets benämning). Tänker att det intersektionella maktperspektivet nu slutligen slår igenom inom vänstern När jag återgår till transdebatten efter att ha läst dessa två böcker blir påståenden om män som approprierar kvinnokroppen och att vilja byta kön fullkomligt groteska. Recensenten kallar det för en grotesk komedi som är så motsträvig på alla nivåer att man undrar om dess plats i Berlinfestivalens huvudtävlan är tänkt som en provokation Hej! Vi erbjuder ett kvinnoperspektiv på ämnen som berör kvinnor. Vi är en brokig skara kvinnor som alla delar en erfarenhet: vi är kvinnor som lever i ett patriarkat

Dryckesexperten Nadja Karlsson hittas till vardags på Spritmuseum där hon håller i, ofta lite udda,.. the ideal catariina. 378 likes. The Ideal Catariina är det du söker efter i livet. Jag är meningen Lysande, Zomia - det bästa inlägg i transdebatten jag läst, och jag tror jag läst alla. Pingback: Krönikan 28-29/2 (2) 2018.Ockupera universitetet! | Konst & Politi Sverige: Transdebatten. ETC ställer frågan Hur skapar vi bäst en inkluderande feminism? till Lukas Romson. Lukas svarar: - Genom att sluta tävla i vem som är mest förtryckt. Inse att även förtryckta kan förtrycka. Granska oss själva och se vår position i alla maktordningar Typiske argumenter i transdebatten - og et forsøg på et svar Et bemærkelsesværdigt træk ved rigtig mange samfundsdebatter er, at de samme argumenter ofte fremføres igen og igen. Dette giver let sådanne debatter et element af forudsigelighed - sådan lidt i retning af, at man bare venter på hvornår det og det argument bliver fremført for så at få sine forventninger opfyldt gang.

Transdebatten - Svakt skjønn om kjønnsidentitet - DagbladetEmerson Spartz støtter JK Rowling i transdebatten | Kleggen

Som Världen idag tidigare har uppmärksammat har en mediadebatt blossat upp på temat dödshjälp och assisterat självmord. Debatten föranledde Stefan Gustavsson att på ledarplats ge fem grundläggande argument för varför dödshjälp.. Vi skulle vilja visa dig en beskrivning här men webbplatsen du tittar på tillåter inte detta

Mynewsdesk är Nordens ledande plattform för digital PR. Över 5 000 varumärken som Google, Viasat, Gröna Lund och Johan & Nyström använder sina nyhetsrum på Mynewsdesk för att publicera. Världen: Här är robothunden Cassie som kan öppna dörrar, av Boston Dynamics (BBC). Sverige: Transdebatten. Kajsa Ekis Ekman redovisar sin (cis-normativa) kritik av att man själv kan definiera sitt Fortsätt läsa den 6 februari. Interpellation . 2012/13:255 Psykisk ohälsa hos unga transpersoner. av Helena Leander (MP). till socialminister Göran Hägglund (KD) Det kom ett mejl till mig, och säkert till socialministern också, från en ung tjej som mår väldigt dåligt

2010-talets största kulturdebatter - hela (?) listan SVT

Della Papa & Della Arte Arkiv - Under Produktio

Likaså att kunskapsuppbyggnaden är eurocentrisk, påstått universell men i praktiken västerländsk, skriver Maria Jacobson i en personlig essä som går på djupet med feminismen och transdebatten Inlägg om Dark Matter skrivna av Mia Mulder. Alright. För att du ska förstå det jag skriver här måste du förstå att jag gillar science-fiction med halvkasst produktionsvärde Avsnittet publicerades: 4/3/2018 Beskrivning. Varför är Kajsa Ekis Ekman vänster? Idealism eller materialism? Och så försöker vi närma oss den infekterade debatten om trans, kön och genus

De nya facebookinställningarna. Egentligen valde jag hen som pronomen men Facebook visar det som de. Det är numera möjligt att välja kön på Facebook och jag utnyttjade detta på en gång genom att välja icke-binär och autist som kön Skånska Dagbladet levererar lokala nyheter, sport samt kultur och nöje från Malmö, Lund, Eslöv, Höör, Hörby, Sjöbo, Skurup, Svalöv, Svedala, Staffanstorp, Kävlinge och Söderslätt. SkD eller Skånskan är en lokaltidning i Skåne med en komplett nyhetstjänst med senaste nytt, inrikes, utrikes, ekonomi och lokala annonser Transdebatten er ein spesiell debatt å følga. I ei årrekke har vi sett folk med klippekort i media påstå at dei blir sensurerte, og at ytringsfridomen deira er under press. Den siste i rekka er altså ein bestseljande forfattar med større formue og fleire følgarar enn nokon transperson i heile verda

Artisten och konstnären Nino Ramsby är en av många med transerfarenhet som reagerat på den debatt om kön som förts i media de senaste månaderna. I ett nytt avsnitt av FemPerspodden ger han sin syn p Pris: 49 kr. e-bok, 2019. Laddas ned direkt. Köp boken Q av Fredrik Ekelund (ISBN 9789100174668) hos Adlibris. Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibri Mer debatten om frihandel i USA från Washington Post. De har samma debatt som vi har när det gäller TTIP: Men i USA gäller debatten the Trans-Pacific Partnership, där amerikanska protektionister oroar sig för långa löner och svaga regleringar när det gäller miljö- och konsumentlagstiftning. Väl argumenterat av Charles Lan Vårvinterns stora feministiska debatt har fått rubriken Trans-debatten.Debattören och skribenten Kajsa Ekis Ekman startade den genom artikeln Könet i knoppen på Aftonbladet Kultur. I texten ifrågasätter hon synen på kön som en fråga om identitet, och reaktionerna har blivit många Den svenska samtida litteraturens bild av transpersoner är inte upplyftande, skriver Maria Ramnehill

Jag skriver inte det här för att jag hyser förhoppningar om att få Kajsa Ekis Ekman på bättre tankar. Jag skriver för att hon inte ska stå oemotsagd Athena Farrokhzad ger sig in i trans-debatten Igår publicerades en intervju med en kyrkopolitiker i Växjö stift (det stift jag ämnar att prästvigas in i tjänst till), i lokalpressen, där personen uttryckte sitt motstånd till homosexualitet (och därmed motstånd till homosexuella personer) och Svenska kyrkans delaktighet i Växjö Pride (och därmed motstånd till en viktig del av evangeliet) Detta är en forumtråd från Garage

Ebba Witt-Brattström försvarar Ekis Ekman i transdebatten

minsonjulia.blogg.se Välkommen till oss, vi är en Stjärnfamilj. Vi följer inte normen och inga ideal. Här kan du följa vårt liv i motsättning och motvind. kampen om ett mer normkritiskt samhälle Det blev inga fyrverkerier, men väl brandtal mot rasism och för alla människors lika värde. Bokmässan i Göteborg har invigts, med förra årets nazisttumult utanför mässhallarna i färskt minne Dumbitiösa Jätteprojektet™ (skapa anatomisk karta av hjärnans funktioner med hjälp av post it-flikar på A2-papper), status: framåtskridande, upplysande, redan användbart (senare) aaaaaaaaaah inte konstigt att funktionell hjärnanatomi och neurala korrelat och fan och hans moster varit så svåra att plugga, ALLT ÄR JU ÖVERALLT och allt hänger ihop! jag har troligen klistrat. I essän, som är publicerad på författarens hemsida, skriver hon bland annat att hon undrat över om hon inte själv hade blivit transperson om hon fötts 30 år senare. Lockelsen i att fly det kvinnliga hade varit enorm. Om jag funnit den gemenskapen och stödes på nätet som jag inte hade i min omedelbara närhet tror jag att jag hade kunnat övertalas till att bli den son min far. I oktober höjs den högsta tillåtna vikten för långtradare med 16 ton. Ger det här effektivare transporter som gynnar både handeln och miljön? Eller står vi inför problem med vägar och broar som inte klarar tyngden? I debatten deltar Fredrik Blomqvist, vd för transportföretaget Powder-Trans, Roger Hakalax som är infrachef i Kimitön samt Thomas Blomqvist (SFP) som är medlem i.

19. Europride-special. Det nittonde avsnittet spelas in mitt under Europride 2018. Vi levererar alla snackisar och tar tempen på debatten. Varför framställs partiledardebatten som en mysig sammankomst där alla är toleranta och överens om hbtq-frågor pommes045: Men jag får inte har velat det typ varje år men har alldrig fått detDu blir ju ett år äldre för varje år så vartefter när de anser att tiden är mogen så lär de säkert släppa greppet och övervakningen - vilket i grund och botten bara bottnar i beskydd och kärlek - för dig Det ska inte längre finnas några planeter, enligt ett förslag från en expertgrupp, som ska fastställa om Pluto ska kallas planet eller inte. Pluto kan i fortsättningen tituleras trans-neptunsk himlakropp My essay Trans -lating the Monster: Transgender Affect and Frankenstein is now out in a great special issue of LIT: Literature Interpretation Theory 30.1 (44-61) The aim of this qualitative study was to obtain a better understanding of the developmental trajectories of persistence and desistence of childhood gender dysphoria and the psychosexual outcome of gender dysphoric children. Twenty five adolescents (M age 15.88, range 14-18), diagnosed with a Gender Identity Disorder (DSM-IV or DSM-IV-TR) in childhood, participated in this study

1 inlägg har publicerats av tristanojanne under November 201 Astra har glädjen att välkomna sin nya administrativa sekreterare Valter Söderman som den 1 juni tar över efter Hanna Kurtén. Vi vill samtidigt tacka Hanna för det fantastiska arbete hon gjort For et stykke tid siden var jeg til et seminar ('US relations with the New Europe - how to face new threats') på The Polish Institute her i Prag

Vem frågar transpersoner om vår syn på saken? | ETCKarin Olsson om Roks beslut att porta Kajsa Ekis Ekman

Inlägg om Yttrandefrihet skrivna av Roger Haddad. Återigen är Kurt Westergaard och hans Muhammedkarikatyrer i fokus. Flera medier, bl.a. Svenska Dagbladet , VLT och Dagens Nyheter rapporterar idag om en ny attack mot konstnärens hus i Danmark. 2005 publicerades hans bilder av profeten Muhammed och effekterna blev oerhörda, både för Westergaard personligen genom personskydd dygnet runt. Hur tar vi vara på arvet efter Trons Värld? January 5, 2009 at 6:56 pm · Filed under Tyckt och tänkt and tagged: evangelium, Gud, Krister, tidning, Tråns, TronsVärld, Värld. Trons Värld var från början till slut ett trosprojekt Monday morning, and very soon I'm off from Stockholm in the direction of London. Again.Now it is primarily energy security that is on the agenda. After the latest rumblings from Gazprom in Moscow the issue has increased even further in importance on the European political agenda.What Gazprom is saying is, effectively, that if we ar Inlägg om jesus skrivna av Kristoffer Moldéus. Det tog två händelserika år, men nu är det ett faktum. Vi flyttar från Umeå i augusti

Kjønnsforskerne tier, men forsker på transkjønn | Kilden

En samtale om transdebatten. Thu, Nov 19 UTC+01 at Lille Ole Bull. 59 guests. Menneskerettigheter, seksuell frihet og trosfrihet (S) Sun, Nov 8 UTC+01 at Litteraturhuset. 31 guests. Ti uløste problemer for KRLE og Religion og etikk 2020-2030. Fri, Nov 27 UTC+01 · Online Event. 120 guests Tänka sig, jag överlevde förmiddagens näst intill improviserade spinningpass, det som var en del av spinningeventet Spin of Hope till förmån för Barncancerfonden. 55 minuter eurovisionhits från 2000-talet var vad jag bjöd på, och såväl motionärerna som min kropp blev glada av hejig musik, svett och rörelseglädje. Och nu skiner solen, min fru är på väg hem från jobbet.

Queerhäng i Stockholm - ett alternativt pridehäng för de som vill bryta sig loss från Regnbågskapitalismen™. På Queerhäng kan en hänga, träffa nya och gamla vänner, skratta, dela idéer och kunskap. Det är ett queerseparatistiskt nollbudgetevent så det kommer att alltid vara rätt anspråkslöst och fokuserat på vårt community - ingen scen, inget program, ing Inlägg om bruno edgarsson skrivna av magdalenaerixon. Igår publicerades en intervju med en kyrkopolitiker i Växjö stift (det stift jag ämnar att prästvigas in i tjänst till), i lokalpressen, där personen uttryckte sitt motstånd till homosexualitet (och därmed motstånd till homosexuella personer) och Svenska kyrkans delaktighet i Växjö Pride (och därmed motstånd till en viktig.

Doc. Eller så tolkar man det precis som hon skriver det, utan att läsa in något extra mellan raderna utifrån ens egna föreställningar (Occam's razor, som du själv åberopat tidigare) Inlägg om hälsa skrivna av Sanna Mac Donald - författare och lärar

 • Barn och tvångsäktenskap.
 • Franska.
 • Jabra sport wireless .
 • Alternating current frequency.
 • Sirtaki zorba.
 • Budget förlovningsring.
 • Snöglob online.
 • Windows 10 cannot see desktop icons.
 • United screens apply.
 • Trophies.
 • Lågt ljud macbook air.
 • Matt damon net worth.
 • Trilux cs go.
 • Åka bil till sandhamn.
 • Lägga takpapp byggmax.
 • Pgo moped kvalitet.
 • Bruno litmanen.
 • Godsaks prefix.
 • Stadskartor print.
 • Apparater som skapar störningar på elnätet.
 • Tecken på överdos.
 • Elgitarrer.
 • Alliance skogsdäck.
 • David koresh.
 • Geld verdoppeln in einem monat.
 • Usb minne 4gb biltema.
 • Ganesha tattoo.
 • Swimvortex.
 • Nosh hide huppari.
 • Jon hamm family.
 • Helsjön djup.
 • Mandy moore taylor goldsmith.
 • Ceg avtal avanza.
 • My indigo heart artist.
 • Finns barnarbete i sverige.
 • Badewelt sinsheim angebote.
 • How to make him chase you through text.
 • Grey reef shark.
 • Egyptens historia.
 • Google analytic tracking code.
 • Fiat traktor modeller.